Sunday, April 7, 2013

Mmmaasikad ja mitte ainult..

Aasta esimesed maasikad :))) Mitte veel päris nii head, kui nad olla võiksid, kuid siiski maasikad. Kui näiteks Rimis on maasika kilo 5 euro kanti, siis keskturult saab 2,5-ga. Ostsime sealt eile terve 2 kilose kasti. Sellest poole puhastasin kohe ära ja panin sügavkülma, sest need ei oleks järgmist päeva enam üle elanud, teised viisin lihtsalt jahedasse.

Tänane hommikusöök tuligi lausa taevalik, uskumatult hea.. Panin eile õhtul 2 peotäit mandleid, 2 supilusikat linaseemneid ja 8 kuivatatud datlit ööseks vette likku (2 sööjale). Hommikuks olid nad täpselt nii mõnusalt pehmed ja mahlased, et koos 6 banaani, jääkuubikute, hästi natukese vee ning 3 tl toorakakaoga blenderisse pista. Blenderdasin nii kaua, kuni tulemus sarnanes kakaokohupiimale ja mandlitükke enam tunda polnud. Serveerisin loomulikult maasikatega :) - ülitervislik vitamiini- ja energiapomm.

Leotatud mandlite, banaani ja erinevate muutuvate lisandite smuuti on mul üsna tavaline hommikusöök, mille tavaliselt teen natuke vedelama, et kõrrega juua saaks. Seekord tahtsingi paksemat, et koos maasikatega süüa. Maitselt oli see tõepoolest äravahetamiseni sarnane kakaokohupiimaga, olenemata asjaolust, et ühtegi piimatoodet ma ei kasutanud. Suhkrut samuti ei pannud, ei tee seda kunagi, datlid olid need, mis tegid kreemi hästi magusaks. Kes nii magusat ei armasta, võib datleid lihtsalt vähem panna. Suhkur, mida sööme sisse puuviljadena, ei ole meile halb, sest ta on niimoodi oma loomulikul kujul. Seepärast võime puuvilju süüa nii palju kui hing ihkab :)

PS! Pähkleid ja seemneid leotan mitte ainult seepärast, et nad pehmemaks saada, vaid et siis on neid ka kergem seedida ja nii saame neist kordades rohkem kasu, kui muidu :) Väga hariv artikkel sellest SIIN


No comments:

Post a Comment