Monday, March 25, 2013

Tatrapuder väikeste lisanditega

Tatar on teraviljadest kindlasti üks minu lemmikuid. Kõikse rohkem olen seda harjunud sööma hapukoore ja värske tomatiga, kuid vahel proovin teistmoodi kaa. Näiteks täna hommikusele pudrule lisasin juurde mozarella, rukola ja kirsstomatid. Rukolat on väga hea erinevate soojade toitude sisse segada, annab värskust ja värvi juurde ning kannatab kuuma üsna hästi. Mina olen niiviisi proovinud teha näiteks kartulipudru ja riisiga.

Tatraputru võib valmistada kahte moodi, seda kiirelt keetes või üleöö vees leotades. Viimane variant on kordades tervislikum, eriti kui tegemist on toortatra ehk röstimata tatraga, mida ma küll kahjuks kuskil tavapoes veel müügil pole näinud, kuid ökopoodidest kindlasti leiab. Kui teen sooja pudru, siis lisan alati ohtralt võid, see annab tatrale niiiii hea maitse. Lisaks soolale, piprale kasutan maitsestamiseks veel kuivatatud tilli ning küüslauku ja nii, et neid ikka tunda oleks ;) Vahel praen külluses riivitud porgandit ja hakitud sibulat, küüslauku ka sisse ja sedamoodi, et tatraga enam-vähem pooleks on. Veel on väga maitsev päiksekuivatatud tomatite ja idudega. Ühesõnaga variante on lõputult :)

Seekord siis mozarella, tomat ja rukola.


No comments:

Post a Comment