Wednesday, January 23, 2013

Tatra-banaani-vaarika-mandlipuder??

Avastasin ühe vahva blogi - paradiisimaitse ning sealt omakorda vahva retsepti kiireteks hommikuteks. Tegemist on tegelikult täiesti ehtsa toortoidu retseptiga, mina lihtsalt natuke kohandasin seda ;) Ehk siis kasutasin toortatra (röstimata) asemel tavalist tatratangu, aga see-eest lisasin juurde veel mandleid. SEE puder on just sellepärast eriline, et esiteks kulub hommikul tema peale aega ainult 2 minutit ja teiseks on ta ülitervislik - me ei kuumuta teda :) Just täpselt, puder saab valmis täiesti iseenesest ja külmast peast.

Kõigepealt panen juba eelmisel õhtul, vahetult enne magama minekut, tatra koos veega potti, mandlid niisamuti ning vaarikad tõstan sügavkülmast tavalisse külma. Hommikuks on tatraterad kõik vee endasse tõmmanud, ilusti pehmed ja seejuures säilitanud oma vitamiinide ja mineraalide sisalduse, mis kuumutamisel väheneks (toortatar seega veel parem valik). Mandlitele ka selline leotamine väga meeldib, teeb nad pehmeks (parem blenderdada) ja muudab toitained paremini omastatavateks. Niisiis ei olegi hommikul muud kui üks banaan sisse hakkida ja kõik läbi mikserdada - 2 minutit :)

Maitse oli natuke võõras algul, üllatavalt magus, kokkuvõttes mulle meeldis ja teen teinekordki. Kasulikkuses kindlasti kahtlema ei pea :)




No comments:

Post a Comment