Soolalõhe on tegelikult selliste ülimaitsvate toitude hulgas üks lihtsamini valmivaid. Ostad jupi fileed (kui ei viitsi terve kalaga jamada, kuigi õigem oleks ju) ning määrid natukese suhkru ja paraja hulga jämeda meresoolaga. Tilli võib ka panna. Mõne tunniga ongi okei juba ja ei anna võrreldagi mingite vaakumpakendi kaladega.
Selle salati keerasin kokku enamvähem kõigest, mis külmkapist vastu vaatas ning paari taldrikutäiega sai kõhu täis küll. Jääsalat, rukola, riivitud porgand, kirsstomatid, kurk, kuivatatud tomatid, feta, oliiviõli, kõrvitsaseemned.
15 minutit ja kannutäis "ilujooki" ongi valmis. Tegelikult uute korralike mahlapressidega võtaks kogu tegemine alates viljade pesemisest kuni masina puhastamiseni umbes 5 minutit aega, minul lihtsalt on kodus selline vanem ja lahjem variant. Mahlapress ja jooksutossud ongi parim investeering tervisesse. Toormahladest teen millalgi eraldi ka juttu, sest tegemist on tõepoolest imejookidega.
Karriroog paprika, suvikõrvitsa, porgandi, küüslaugu, karripasta ja kookospiimaga. Küpsetasin lõhe ka juurde, kuigi tegelikult oleks võinud selle ka sisse segada.. no mina tegin nii, ma ei teagi miks :) Serveerisin metsiku riisi ja rohelise sibulaga. Parajalt tuline suutäis ;)
Kellele sülti, kellele ube. Nii me Jaanusega vahel lahendame oma õhtusöögiküsimused :)
No comments:
Post a Comment