Monday, January 7, 2013

Mõned maitsed nädalavahetusest

Ei viitsinud see nädalavahetus üldse mitte midagi teha ega kuskil käia. Sõime, jõime, saunatasime - noh, nagu ikka :D Söömise all pean silmas soolalõheleibasid, siis ühte hästi head salatit, kookosekarrit lõhega, ahjukartuleid aedubadega jms :) Jõime sinna kõrvale ingveri-apelsini-sidruniteed, astelapajutoormahla, Gurmansi "7 Samuraid" rohelist teed ja värskelt pressitud õuna-kurgi-petersellimahla. Kõigest lähemalt allpool ;)


Soolalõhe on tegelikult selliste ülimaitsvate toitude hulgas üks lihtsamini valmivaid. Ostad jupi fileed (kui ei viitsi terve kalaga jamada, kuigi õigem oleks ju) ning määrid natukese suhkru ja paraja hulga jämeda meresoolaga. Tilli võib ka panna. Mõne tunniga ongi okei juba ja ei anna võrreldagi mingite vaakumpakendi kaladega.


Selle salati keerasin kokku enamvähem kõigest, mis külmkapist vastu vaatas ning paari taldrikutäiega sai kõhu täis küll. Jääsalat, rukola, riivitud porgand, kirsstomatid, kurk, kuivatatud tomatid, feta, oliiviõli, kõrvitsaseemned.


15 minutit ja kannutäis "ilujooki" ongi valmis. Tegelikult uute korralike mahlapressidega võtaks kogu tegemine alates viljade pesemisest kuni masina puhastamiseni umbes 5 minutit aega, minul lihtsalt on kodus selline vanem ja lahjem variant. Mahlapress ja jooksutossud ongi parim investeering tervisesse. Toormahladest teen millalgi eraldi ka juttu, sest tegemist on tõepoolest imejookidega.


Karriroog paprika, suvikõrvitsa, porgandi, küüslaugu, karripasta ja kookospiimaga. Küpsetasin lõhe ka juurde, kuigi tegelikult oleks võinud selle ka sisse segada.. no mina tegin nii, ma ei teagi miks :) Serveerisin metsiku riisi ja rohelise sibulaga. Parajalt tuline suutäis ;)


Kellele sülti, kellele ube. Nii me Jaanusega vahel lahendame oma õhtusöögiküsimused :)


See tee ei ole mingi igivana retsepti järgi tehtud. Lihtsalt ükskord, kui tundus, et haigus hakkab mulle kallale tulema ja mitte midagi muud sisse polnud võtta, otsisin külmkapist välja apelsini, sidruni ja ingevri. Kõigepealt riivisin päris suure tüki ingverit, nii umbes pöidla jagu ning valasin selle keeva veega üle. Natuke lasin tõmmata ning pigistasin sisse pool apelsini ja pool sidrunit, mis jahutasid teed piisavalt, et ka supilusikas mett lisada. Mulle nii hakkas see maitsema, et joon ka siis, kui täiesti terve olen :))


No comments:

Post a Comment