Sunday, December 2, 2012

Saunas seansil

Minu ja Jaanuse jaoks toob külm ning pime aeg alati endaga kaasa ka spaades mõnulemise traditsiooni. Me oleme üldse ühed suuremat sorti mõnulejad :) Siinses kliimas on üsna raske saunata läbi saada ja raske on ka ette kujutada miskit paremat kui see hetk, mil kuumale lavale maha istud. Kohe hakkad tundma, kuidas soe kontidesse läheb ja kõik lihased lõdvestuvad, silmad hämaras valguses puhkavad ja meel mõtetest täiesti tühjaks jookseb - kõlab nagu meditatsioon ja tegelikult natuke ju ongi.

Spaahooaeg algas meil sel aastal mõni nädal tagasi, kui külastasime Meriton Spaad. Käisime seal esimest korda ja võiks öelda, et see on pigem selline tagasihoidlikum. Samas avar ja valgusküllane, suurte klaaspindadega. Leilisaunad on meestel ja naistel kahjuks eraldi ja külmaveebasseini pole. Tore oli aga see, et sai soolasaunas käia. Soolasauna olemasolu on väga suur pluss. Spaast lahkudes, nagu ikka, oli enesetunne suurepärane ning kõht eriti tühi :D


Eile aga käisime Viimsi Tervis Spaas. Tegelikult juba päris mitmendat korda, kuid niivõrd head kogemust, et sellele lausa blogipostitus pühendada, polnudki veel saanud :) Viimsi spaas on enamvähem kõik vajalik olemas ning ideaalist ongi tegelikult ainult üks puudu - rahu ja vaikus. Kahjuks on see koht nädalavahetustel mõnikord ülerahvastatud. Samas, meie näiteks pole kunagi ennast sellest häirida lasknud. Suure seltskonnaga külg külje kõrval, nagu kilud karbis on 100 kraadises saunas üheskoos kuuma leili "kannatades" teinekord vägagi lõbus olnud. Seekord veel enamgi, sest õnnestus läbi teha üks korralik "saunaseanss". Nimelt korraldatakse selliseid lahedaid seansse nii Viimsis kui Grand Rose Spas ja lahti seletatult tähendaks see siis seda, et kõik soovijad nii öelda suletakse 10 minutiks sauna ning algab üks tõsine leili viskamine ja vihtlemine :D Kes kardab, et vastu ei pea, siis jäägu parem välja, sest mingit edasi-tagasi sõelumist ei lubata! Just nii meile öeldigi ja seda ikka seepärast, et saunas võimalikult ühtlane temperatuur saavutada. Rituaali viiakse läbi lehvikute, jääkuubikute ja loomulikult kasevihtadega. Kulminatsiooniks on jääauku hüppamine. Vot sellisest asjast jääb sõltuvusse, sellest tundest, mis sind valdab, kui ronid välja jäisest veest ja seisad auravana keset lumehangesid - oledki kui uuesti sündinud. Niiiii väga soovitan kõigile, seansid toimuvad iga päev kindlatel kellaaegadel!

Lisades sinna juurde veel rahustava muusikaga kadakasauna, valgusteraapilise aurusauna ning mürkidest vabastava soolasauna saab nii keha kui meele kenasti puhtaks. Soolasauna oleks mõistlik minna lõpu poole, kui nahk juba piisavalt pehme, et koorides paremini kõigest mittevajalikust lahti saada. Soolaga kokku hõõrudes tasuks end enne loputamist ka 5-10 minutit "marineerida", nii viib sool mürgid kehast välja ning parandab naha seisukorda.

Niisiis laupäev Viimsis oli super tore, kuid sellega asi veel ei lõppe ;) Uus eesolev nädalavahetus viib meid taaskord Saaremaale Grand Rose Spasse, kus rahumeeli kolm päeva pikutada saame :)))


No comments:

Post a Comment