Sunday, December 16, 2012

Mönus nädalalöpp teadagi kus ;)

Ei teagi kohe millest alustada, kas Eesti romantilseimast ja armsaimast linnast Kuressaarest, lumisest, päikselisest Saaremaa ringreisist või hoopiski parimast spaakogemusest ever?

Võibolla siis esiteks, et miks just Kuressaare nii minu lemmik on. Enamik juhtudel olen Kuressaarde sattunud sügiseti/talviti ja mulle tundub, et just neil peridoodidel on see linn kuidagi eriliselt lummav ja muinasjutuline. Sügisesel ajal ehivad  Kuressaare tänavaid värvilised puud ja põõsad, talvel jällegi jõulutuled ja paks lumevaip.. mis saaks olla veel romantilisem :)) Üleüldse ma nii fännan väikseid Eesti linnasid ja seda mis iganes aastaajal. Aga kui nüüd minu lemmiku juurde tagasi tulla, siis enim meeldivad mulle Kuressaare kesklinna pisikesed hubased kohvikud. Iga kord kui käin, avastan mõne uue toreda koha. Ära märgiksin siinkohal Kameeleon Lounge, Classic Cafe ja Sadhu. Maitsvad toidud, hubane atmosfäär ja veel see miski, millele ei oskagi kohe õiget sõna leida. Kusjuures kõik kolm erinevad üksteisest oma olemuselt täielikult. Mis siis veel? Spaad! Ei tea, et kuskil mujal nii väikese maatüki peal nii palju spaasid oleks - pole siis migi ime, et mulle seal nii väga meeldib ;) Ja linnus muidugi, linnus on ilus ja suur - põnevad käigud, muuseumid, vahitorn ja vaade ülevalt ehk siis palju toredat jalutamist. Teisipäeviti ja neljapäeviti on linnus kinni, ülejäänud päevadel aga kenasti avatud :)




 
Vähemalt korra aastas paariks päevaks Saaremaale sõit on natuke nagu traditsioon juba ning kummalisel kombel on meid absoluutselt iga kord päikesepaiste saatnud ja seda olenemata, et alati ju kõige vihmasemal, pimedamal, hallimal ning külmemal ajal seal käime. Ei paar nädalat enne ega ka nüüd mõned päevad peale seda reisi pole ma päikest näinud, kuid just tol laupäeva hommikul rõõmustas mind hotellitoa "Lorena" aknast välja vaadates eresinine taevas. No ja siis loomulikult suundusimegi oma väikesele saaretripile, et läbi käia need 2 kõige põhilisemat - Panga pank ja Sõrve säär :)) Mis siis selles kõiges nii erilist oli? Lumi, lumised puud, vage udu lumisel põllul, lumised teed ja lumeväljad. Nii palju nii valget pole ma kunagi näinud ja siis veel lisada sinna juurde see TAEVAS, mis no päriselt ka oli lihtsalt maaliline :D Kord võiks öelda, et lausa neoonsisine, siis kergelt heleroosa, jälle sinine, tumehall, LUMETORMINE, kuldne ja helepunane, siis taas helesinine kuni läks pimedaks! Täpselt nii äge oligi! Kahju ainult, et mul endiselt korralikku kaamerat pole, pidin läbi ajama telefoniga. Luban endale, et kauaks see nii ei jää :)








Ja viimaks siis GRAND ROSEEE :))) Hotell ise on juba nii imenunnu, et võtab ahhetama ja ohhetama. Iga tuba on isemoodi kujundusega, üks ilusam kui teine. Kõik on viimse detailini paigas. Fuajee on ka ilus ja restoran veel rohkemgi. Nii tore ju kui hommikusöögi laual on vaasis värsked roosid :) Spaa ehk "rosaarium" aga on esiteks seepärast mõnus, et seal on hubane! Mahe valgus, peamiselt küünlad, vaikus ja ilus interjöör.

Ka seekord saime osa saunaseanssidest, kuid nüüd siis lisandusid veel rituaalid soolasaunas. Esimesel päeval jagati kõigile soovijatele meresoolaga segatud mett, mida siis pidi endale peale määrima ning 10 minutit selle möksi sees end soojendama. Teine päev sama lugu, ainult et mee asemel oli apelsiniõli. Need toredad protseduurid tegid mõistagi naha beebipehmeks :)) Aga sellest kõigest veel rohkemgi meeldis mulle väikse uuenduse läbinud aroomisaun, milles nüüdsest on võimalik nautida tervistavat roosipuud :)) Ja kui tavaliselt on aroomisaunades see aroom kuidagi nõrgavõitu, siis sel korral niisugust probleemi polnud. Pikutasin soojas roosiliselt lõhnavas saunas mõnel korral oma pool tundi, väga teraapiline igatahes :D



PS! Nii Viimsi Tervises kui Grand Roses pakutakse spaakülalistele kannudega värskendavat joogivett. See on hiiglama suur pluss, sest saunas käies on ülioluline piisavalt palju vett tarbida ja seda väikeste pudelite haaval basseinibaarist ostes võib spaakülastus muidu päris kulukaks osutuda ;)




No comments:

Post a Comment