Tuesday, February 26, 2013

Tuhamägedes suuskamas

See postitus tuleb nüüd paari päevase viivitusega, aga vast pole hullu. Nimelt sai korraldatud üks viimase hetke pereüritus :D See vist on lausa mingi reegel, et need planeerimata ettevõtmised just kõikse paremini välja kukuvad.

Asusime siis kambakesi laupäeva varahommikul Tuhamägede poole teele ja ausalt öeldes ei kujunenud sõit üldsegi pikaks. Olime ju varasemalt harjunud samasuguse eesmärgiga Otepääl käima, kuhu minemiseks ikka mitu tundi aega peab varuma. Jõudsime mäele kuskil kella 10 paiku ning sel ajal oli veel mõnusalt vähe inimesi. Kuna koht on päris uus, siis nägi kõik väga värske ja kena välja.

Et mina pole kunagi kuskil kaugemal kui Kuutsemäel suusatanud, siis tundus see Tuhamägi alt poolt vaadatuna päris hirmutav :D ja üles jõudes veel enamgi :D Mägi on kõrgem kui Otpääl ja nõlvad järsemad. Vaade on imeline, isegi merd nägime. Ja korra juba elusa ning tervena alla tagasi jõudes polnud esialgsest hirmust enam miskit alles :)

Muusika oleks muidugi ka võinud mängida, aga ma ei imestaks, kui see viga varsti parandataks, sest veel paar nädalat tagasi polevat seal kohvikutki olnud, mis nüüd aga kenasti avatud on. Kuskil lõunast tekkisid järjekorrad, nii et kõikse mõistlikum oleks ikka nädala sees minna. Kokkuvõttes meile täiega meeldis, saime ju suhteliselt lühikese autosõidu kaugusel oma isu vähemalt korraks täis suusatada :)

PS! Nädala sees avatakse mägi natuke hiljem, vist kella kahest, täpsem info http://www.tuhamagi.ee/.  Varustuse rentisime kolmeks tunniks 15 euriga, mäepileti hind sõltub nädalapäevast.

Soovitan kõigile, kel võimalik veel enne kevadet natuke talverõõme nautida ja värskes õhus end liigutada, väga tervistav, päriselt ka ;)


Selle imetoreda päeva lõpetasime korraliku sauna ja uhke pidusöögiga meie pool. Õhtu oli kuidagi nii mõnus, et ei viitsinud isegi kaamera järgi haarata ja no ega igat asja ei olegi võimalik lihtsalt paari pildiga edasi anda :)

No comments:

Post a Comment