Friday, February 22, 2013

Salat tsipakese tšilliga

Nägin kunagi, kuidas Jamie Oliver tegi mingite pirukate kõrvale kurgist ja punasest tšillist salati ning tuli nüüd endalgi isu millegi värske ja terava järele. Kuna pirukaid me teha ega süüa ei soovinud, pidin salatile natuke komponente juurde otsima. Noh, et kõhu ikka täis saaks :)

Kõigepealt siis ohtralt igasuguseid rohelisi lehti alustades jääsalatist ning lõpetades rukola ja lehtsalatiga. Erinevat värvi pisikesi tomateid ja loomulikult kurki ning üks väikene tšillikaun. Hirmsasti oleks tahtnud ühe avokaado ka lisada, kuid see ei tundunud veel piisavalt küps olevat. Niisiis otsustasin hoopis mozarella kasuks. Viimasel ajal meeldib mulle mozarellat süües see Santa Maria pipraseguga üle puistata. Selles segus sinepiseemned ja erinevad piprad, kuidagi nii hea kooslus :) Kastmeks oliiviõli sidrunimahla, natukese meresoola ja kuivatatud küüslauguga. Lõpetuseks röstisin peale kõrvitsaseemneid :))

Ah jaa, tšilliga tuleb ettevaatlik olla :) Mina panin suure kausi salati peale pool väikesest kaunast ja täiesti piisas. Hakkisin hästi peeneks ka. Kindlasti mainin korra veel, et avokaado sobib siia ideaalselt (pareminigi kui mozarella), olen juba vahepeal jõudnud järgi proovida ;)


No comments:

Post a Comment