Sunday, May 19, 2013

Mustsõstrad on ka head :)

Mustsõstramoos on täiega hea ja mahl on hea ja põõsa küljest meeldib ka otse suhu noppida, kuid miskipärast on need marjad minult ikkagi vähem tähelepanu saanud kui näiteks mustikad, maasikad, vaarikad. Viimati aga, kui poes sügavkülma letist miskit head smuuti sisse otsisin (enda korjatud eelmise suve varud juba otsas kahjuks), tundusid pea kõik karbitäied kuidagi jube kallid olevat, vist seepärast, et muidu harjunud neid ju iseenda külmkapist võtma :D Niisiis valisin kõige odavama kilohinnaga marjad - mustsõstrad...

Smuuti tegin oma kõige lemmikumal viisil - leotatud mandlitest ja banaanist ning marjadeks seekord siis mustsõstrad. See toitev marjasmuuti kukkus välja ootamatult imeline ja eriti vägev, et ma saan seda teha veel ja veel ja veel, sest karbitäiest jagub päris mitmele smuutile :)))



Tuesday, May 14, 2013

Lõpuks ometi.. :)

3-päevane minipuhkus koos minu kalli emmega :)) Pikad jalutamised metsas ja mereääres, päikesevannid ning loomulikult imemaitsvad, hästi ilusad ja värvilised toidud :D nii väga ülistan ma head sööki :D Ja head sööki pole heas seltskonnas üldse raske teha, ideed lausa lendavad ;)

Köögiviljavorm suitsujuustuga, ülihea kooslus
Miski eluka jäljed liival..
Portobello seened paprika-sibula-küüslaugu-ürdi täidisega
Lisandusid veel tomatid ja oliivid :)
Nagu väiksed pitsad, ainult, et palju tervislikuma põhja peal ;)
Ja teistpidi kaa
Arbuusi-spinati salat parmesaniga, natuke paprikat ka
Vaarika-banaani-mandlismuuti

PS! Mis saaks olla veel tervislikum kui külluses värsket õhku, D-vitamiini otse päikeselt, ohtralt naeuruteraapiat :D ja niiii värvilised toidud?! :)

Thursday, May 2, 2013

Greibi-apelsini vahepala

Üldlevinud arvamus on, et päevas peaks olema 5 toidukorda, et on kasulikum süüa tihedamini ja väiksemaid koguseid.. Mina ausalt öeldes söön ikkagi 3 või siis maksimaalselt 4 korda päevas ja korralikult :D Ma ei viitsiks nii tihti süüa ja tegelikult pooldan rohkem seda tõekspidamist, et kõht peaks vahepeal ikkagi tühjaks ka saama, sest siis kui ei ole midagi parasjagu seedida vaja, hakkavad rakud tegelema puhastusega! See on ka üks neist põhjustest, miks meie organism magades taastub ja miks ei ole hea minna täis kõhuga magama ;)

Mõnikord aga siiski tahaks mingit vahepala, näiteks kui õhtusöögini veel aega, kuid kõht kuidagiviisi juba liiga tühjaks saanud. Minu uueks lemmikuks on saanud Jaanuse vana lemmik - kohupiim greibi ja apelsiniga. Tundub nii tavaline ja lihtne, seepärast ma natuke ka kohendasin seda "retsepti". Tegelikult ma üritan piimatoodete tarbimist vähendada, kuid ma ei usu üleliia kiiretesse muutustesse, nii et üks väike kohupiim siinkohal kindlasti paha ei tee. Aga see selleks, kõige kõige olulisem on valida kõrge rasvasisaldusega kohupiim, sest selline on kõige naturaalsem. Mingid 1% pastad on jama. Kasutasin Saida farmi 12% kohupiima, see on tehtud pastöriseerimata mahepiimast, nii et parim. Teiseks ma ei kasuta mingil juhul magusaks tegemiseks suhkrut, hoopis banaani ;) Lisan järgemööda saumiksriga segades, kuni piisavalt magus. Veel segan hulka kaneeli või toorkakaod või mõlemat, siis ei peagi nii magus olema, sest need annavad ka head maitset. Lõpetuseks kuhjaga greipi ja apelsini peale, väga nämm :)