Thursday, August 23, 2012

Hommikust!

Nonii, minust on saamas pudrumeister. Täna hommikune roog siis kaerahelbepuder mee, kaneeli ja mustikatega.

Pudru tegin vee ja piima seguga ning loomulikult täisterahelvestest, varsti tahaks ära proovida ka mahe toorpiima, esialgu seda niisama juua veel ei julge :D aga pudru sisse peaks sobima küll. No ja toorpiim ikka ju seepärast hea, et mida vähem töödeldud seda parem meile :)


Wednesday, August 22, 2012

Göteborg 16.-21.08

Suve eelviimane nädalavahetus möödus meil Rootsis, täpsemini Lõuna-Rootsis Göteborgis ja selle lähedal asuvas imearmsas Jonseredi külakeses. Peatusime onu Adolfi eriti nunnus majakeses, sõitsime ameerika mägedel, sõime merevähke ja nautisime ratastel väga väga ilusat mägist loodust.




























Sunday, August 12, 2012

Metsaskäik eesti moodi!

Vaatamata päris külmaks kiskunud ilmale otsustasime me sel nädalavahetusel koos heade sõprade Eevi ja Erviniga meie talvel sõlmitud kokkuleppe ellu viia. Nimelt plaanisime Paukjärve äärde telkima minna. Saigi tehtud, imeilus loodus ja super seltskond, nädalalõpp möödus lihtsalt suurepäraselt.

Kõige lõbusam oli...
...öösel kõik koos ujumas käia, kui väljas temperatuuri vaid 7 C ning pärast end lõkke ääres soojendada :)

Kõige mõnusam oli...
...hommikul ärgates telgist välja tulla, kui kõik, mida kuulsid oli vaid lõkke mõnus praksumine ja kuskil kauguses kriiskavad linnud, lisaks veel värskendavalt jahe õhk ja kristallselge järvevesi, mis sobis hästi hommikudušši asemele ;)








Monday, August 6, 2012

Triin24.ee ehk minu 24-s sünnipäevapidu

Viimasest korrast, kui oma sünnipäeva sõpradega tähistasin, on möödas juba 2 aastat. Muidu olen ikka iga kord pidanud, kuid eelmine aasta jäi vahele, olime sel ajal pulmareisil :) Nüüd ei mäletanudki, et üks sünnipäeva pidamine korraldajale sellist ringi siblimist ja sehkendamist tähendab. Oleks tegelikult pidanud natuke rohkem aega endale varuma, et külaliste saabudes vähem toimetamisi oleks, aga no peamine, et kõik rahule jäid ja ilusti söönuks said :)
Peamine tagasiside oligi see, et söögid olid väga head. Seda oli tore kuulda, kuna minu eesmärk seekord oligi tavapärasele kartulisalatile ja šašlõkile natuke veel midagi juurde panna.

Menüü siis kujunes väljas niisugune:
Keefiri marinaadis šašlõkk
Kartulisalat
Tomati-sibula rattad soola ja pipraga
Grill-lõhe tilli ja sidruniga
Toorsalat rukola,jääsalati, paprika, tomati ja küüslauguga
Võiga grillitud šampinjonid
Võiga lavaš
Arbuusid, viinamarjad jne
Mustika-banaani-küpsisetort

Kogu kraam loomulikult ise tehtud, eriline tänu Mariale tordi eest :)
Grillitud lõhe oli ka väga hea mõte, see kadus laualt silmapilkselt. Kala on igas mõttes parim loomne saadus, vähem happelisem kui muu liha ning enamasti vabast loodusest püütud, rääkimata veel kõigist neist kasulikest rasvadest, mida see sisaldab. Kala tervislikkusest võiks tegelikult rääkima jäädagi. Seoses viimase aja suhteliselt madalate kilohindadega on lõhet päris palju süüa saadud. Täna Rimis muuseas minu meelest lausa rekordhind - lõhefilee 4,39.

Igaljuhul kogu ürituse võtab kenasti kokku järgnev pildiseeria:



























Pärast meeleolukat ja samas ka pingelist sünnipäevanädalat võin öelda, et mul on nii palju niiiii toredaid ja vahvaid sõpru ning lausa imeline abikaasa. Aitäh kõigile!!!